joi, 29 octombrie 2009

Cum se fabrica hartia:


Celuloza este o substanta solida, amorfa, de culoare alba, insolubila in apa sau in solventi organici, solubila in hidroxid tetra aminocupric, [Cu(NH3)4](OH)2 (reactiv Scheueizer). La incalzire se carbonizeaza fara sa se topeasca. Nu are gustul dulce caracteristic zaharidelor.O celuloza mai putin pura se obtine din lemn, stuf sau paie. In acestea celuloza este amestecata cu diferiti componenti necelulozici, numiti irecruste(lignina, poligozaharide, rasini etc.), care trebuie indepartati. Separarea se poate face cu ajutorul unor reactivi acizisau bazici care dzolva incrustele, eliberind cea mai mare parte a materialului celulozic util. Printre reactivii folositi, cel mai intrebuintat este bisulfitul de calciu, Ca (HSO3)2 (in procedeul bisulfitic) sau amestecul de sulfat de sodiu si hidroxid de sodiu (in procedeul sulfat). Celuloza rezultata este supusa albirii si serveste la fabricarea hirtiei sau la chimizare; in tara noastra productia de celuloza se realizeaza in numeroase unitati industriale. Asemenea produsi sunt obtinuti si folositi direct la fabricarea fibrelor artificeale. Fibrele de celuloza din bumbac au lungimi de 20 - 30 mm si de aceea pot fi toarse in fire care apoi se tes.

marți, 27 octombrie 2009

Balul bobocilor 2009


In acesta an balul bobocilor a fost reusit din pucnt de vedere al organizarii. M-am distrat de minunemai ales cand a inceput discoteca.

luni, 19 octombrie 2009

Cum se fabrica hartia igienica



Omenirea a încercat, încă din cele mai vechi timpuri, să îmbunătăţească metodele de comunicare şi de înregistrare a evenimentelor. Primele încercări includ folosirea tăbliţelor cerate, frunzelor, bronzului, mătăsii sau a tablelor de lut. Doar după invenţia hârtiei informaţiile au putut fi înregistrate şi transmise mai departe în cantităţi mari şi cu costuri scăzute.

miercuri, 14 octombrie 2009

Toamna Oradeana


Toamna Oradeana va debuta în 24 septembrie cu Expozitia Expo Varadinum, care se va desfasura la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” si cu Campionatul International de Dans si Târgul Furnizorilor de Servicii pentru Cetateni.
În urmatoarea saptamâna va avea loc Festivalul de Teatru de strada si Pub. Astfel, în perioada 5-8 octombrie, oradenii vor asista la mai multe spectacole de teatru, vor participa la cafenele literare, expozitii de masini de epoca sau vor putea vizita Târgul de Servicii Sociale.
Serbarile Orasului vor avea loc în zilele de 9, 10 si 11 octombrie, când oradenii sunt asteptati la concertele sustinute de formatiile pop-rock Fly Project, Sistem, Voltaj si Anna Lesko. Ziua orasului Oradea va fi sarbatorita pe 12 octombrie si va fi deschisa de o sedinta festiva a Consiliului Local, în sala mare a Primariei.

Hartia calandrata


Descriere: Hartie dublu calandrata, cu aspect lucios pe ambele fete; Suportul ideal pentru aplicatiile cu multa culoare, fata/verso. Aplicatii: cataloage, jurnale, rapoarte.

miercuri, 7 octombrie 2009

Interetinerea pc-urilor din laborator



Din ehipa mea au facut parte:Matiut Raul, Merce Cristian, Morar Sorin, Pop Cristian, Sandor Ovidiu si eu Torj Tiberiu.Rolul nostru a fost de a curata calculatoarele si apoi clona hardurile.Apoi echipa de fete,formata din:Martinas Gianina ,Magui Natalia ,Pascalau Diana si Popa Camelia, au sters monitoarele si praful de pe unitati.

luni, 5 octombrie 2009

Clonrea unui HDD


Acronis true image este un instrument cu adevarat uimitor pentru creat imagini de backup. Usurinta interfetei acestuia este incredibila,pur si simplu trebuie sa urmezi pasii pe care tii traseaza acronis-ul dar in acelasi timp ai o multime de optiuni. In romania nu prea se folosesc utilitare de backup nici in mediul home dar nici in mediul office,unde siguranta datelor este capitala daca nu vitala.Pentru a putea clona un Hdd trebuie in primul rand sa avem un calculator si 2 Hard-uri . Daca aceste 2 lucruri le avem trebuie un program care sa achizitioneze un program care va executa lucrarea si anume programul numindu-se : Acronis True Image .In fereastra care apare selectam optiunea "Clone Disk"; facem click pe "Next" si bifam "Manual" (pentru a putea personaliza toti pasii). Dam click pe "Next" si selectam HDD-ul sursa pentru clonare (adika HDD-ul care contine datele pregatite pentru clonare); dupa ce facem click pe "Next" va trebui sa selectam HDD-ul destinatie, adica HDD-ul nou, care poate fi formatata sau nu. La pasul urmator, daca este formatat HDD-ul destinatie, ne va cere sa selectam intre doua optiuni: sa stergem tot ce este pe HDD sau sa pastram informatiile. De obicei nu ne lasa la pasul urmator daca este selectat sa pastram datele. Asa ca oricum vom sterge tot depe HDD destinatie.