joi, 25 noiembrie 2010

Brightness

Luminozitatea este un atribut al perceptiei vizuale în care o sursă pare să fie radiază sau care reflecta lumina Cu alte cuvinte, luminozitatea este percepţia dezvoltat de luminanta de o ţintă vizual. This is a subjective attribute/property of an object being observed. Acesta este un atribut subiectiv / proprietate a unui obiect se observă.
În spatiul de culoare RBG, luminozitatea poate fi gândit ca medie aritmetica a μ, verde, albastru si rosu coordonate (deşi unele din cele trei componente face lumina par mai strălucitoare decât alţii, care, din nou, poate fi compensată prin unele sisteme de afisare automat):
\ Mu = {R + G + B \ peste 3}
Termenul de "luminozitate" este de asemenea folosit în discuţiile de sunet timbres, într-o analogie brut cu luminozitate vizuale. Cercetatorii considera Timbru luminozitatea pentru a fi una dintre cele mai puternice perceptual distincţii între sunete, şi să formalizeze o acustic ca o indicaţie a valorii de-frecvenţă cu conţinut ridicat de la un sunet, folosind o măsură, cum ar fi centrul de greutate spectrala.

Niciun comentariu: